AKFEL HOLDİNG ADIYAMAN, ELBİSTAN VE NİĞDE GES PROJELERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞI OLARAK SMART ENERGY’Yİ TERCİH ETTİ

Ocak 2021
"
Smart Energy, Önemli GES Yatırımlarının Tercih Edilen Çözüm Ortağı Oldu
"

Güneş enerjisi sektörünün en büyük ve önemli projelerine imza atan Smart Energy, ülkemizde kurulan pek çok yeni GES yatırımında aktif bir rol oynuyor. Akfel Holding’in geliştirdiği;

  • ADEN ENERJİ AGES ENERJİ, MARGES ENERJİ ve NİGES ENERJİ tarafından Adıyaman’da 4.662 kWp;
  • ADEN ENERJİ, AGES ENERJİ, BAYEN ENERJİ, BUGES ENERJİ, MARGES ENERJİ, MUGES ENERJİ, NİGES ENERJİ tarafından Elbistan Kahramanmaraş’ta 3.497 kWp ve 8.121 kWp;
  • ADEN ENERJİ, BAYEN ENERJİ, BUGES ENERJİ, MUGES ENERJİ tarafından Niğde’de 4.641 kWp

GES projelerinde Smart Energy’nin mühendislik hizmetleri (EPC) ve yeni nesil panelleri tercih edildi.

Phono Solar markalı 375-380 Wp MonoPERC panelleri toplam kurulu gücü 20.921 kWp olan Adıyaman, Elbistan ve Niğde’deki Güneş Enerjisi Santrallerinin verimliliğini artıracak.

 

Yurt içindeki ve yurt dışındaki projeleri ile güneş enerjisi sektörünün gelişimi için faaliyet gösteren Smart Energy, hem değer mühendisliği, kalite anlayışı hem de yerli panel üreticisi olarak ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinde kurulan GES projelerinde önemli iş birlikleri gerçekleştiren Smart Energy, yeni nesil güneş panelleri ile bu yatırımlara değer katıyor.

Akfel Holding bünyesinde yer alan;

ADEN ENERJİ, AGES ENERJİ, MARGES ENERJİ ve NİGES ENERJİ oluşumu 4.662 kWp kurulu güce sahip olan Adıyaman GES’te;

ADEN ENERJİ, AGES ENERJİ, BAYEN ENERJİ, BUGES ENERJİ, MARGES ENERJİ, MUGES ENERJİ, NİGES ENERJİ oluşumu 3.497 kWp ve 8.121 kWp kurulu güce sahip olan Elbistan Kahramanmaraş GES’te ve ADEN ENERJİ, AGES ENERJİ, MARGES ENERJİ ve NİGES ENERJİ 4.641 kWp kurulu güce sahip olan Niğde GES’te çözüm ortağı olarak Smart Energy’yi seçti. Türkiye’nin öncü yerli panel üreticilerinden biri olan Smart Energy Adıyaman, Elbistan Kahramanmaraş ve Niğde GES projelerinde, EPC hizmetleri (mühendislik) ve Phono Solar markalı 375-380 Wp MonoPERC panelleri ile yer aldı.

 

Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün gelişiminde yeni GES kurulumlarının önemine vurgu yapan Smart Energy Yönetim Kurulu Üyesi ve İş Geliştirme Direktörü Borga Karagülle, bu tür projelere yüksek verimliliğe sahip ürün sunabiliyor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını aktardı. Karagülle, şöyle konuştu: “Smart Energy olarak, Adıyaman, Elbistan ve Niğde’de gerçekleştirdiğimiz GES yatırımlarını duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Uzun vadede önemli avantajlar sağlayan GES kurulumlarına olan yatırım talebinin gün geçtikçe arttığını gözlemliyoruz. Bu değerli yatırımcı şirketlerden olan Aden-Ages-Marges-Niges-Bayen-Muges-Buges’in projelerinde Smart Energy’nin Gebze’de bulunan fabrikasında üretilen Phono Solar markalı MonoPERC panellerini tercih etmesi yeni nesil panellere olan eğilimi de gösteriyor.”

 

37 MİLYON KWH ELEKTRİK ÜRETECEK

Projenin yıllık yaklaşık 37 milyon kWh üretim gerçekleştirmesinin planlandığını belirten Karagülle, GES’lere ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Tesisin yıllık 13.000’den fazla hanenin elektrik ihtiyacını karşılaması planlanıyor. Belirtilen bölgelerde benzer büyüklükte ve tek eksenli takip sistemine sahip projeler ilk kez hayata geçirilmiş oldu. Yeşil enerjinin olumlu çevresel etkilerinin yanı sıra kaynak bağımsızlığını destekleyen bu teknoloji ile kurulmuş olan GES’ler yılda yaklaşık 2,5 milyon dolarlık doğalgaz ithalatının önüne geçerek ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak. Böylesi büyük bir üretim kapasitesinin arkasında kullanılan ürünleri yanı sıra sahip olduğumuz mühendislik bilgi birikiminin de önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra uluslararası projelerde hatırı sayılır bir uzmanlığa ulaştığımız tek eksenli takip sistemli kurumlar yapabiliyor olmamız da oldukça etkili.”

 

DEĞER MÜHENDİSLİĞİNİ KALİTE ANLAYIŞIMIZLA BİRLEŞTİRDİK

Karagülle, Smart Energy olarak değer mühendisliği ve kalite anlayışları ile ilgili şunları söyledi: “Tüm süreçlerimizin optimum düzeyde verimlilikte yürümesi için üretimden kuruluma değer mühendisliği anlayışı ile çalışıyoruz. Bu anlayış ile performans, kalite ve maliyet üçgenini mükemmelleştirecek bir mühendislik stratejisi geliştirerek sektöre değer katan bakış açımızı ortaya koyuyoruz. Gelecek için ‘değer’ üretiyoruz. Smart Energy olarak kaliteyi bir bütün olarak ele alıyor, panel üretiminden sevkiyata kadar tüm faaliyetlerimizi yüksek standartlarda kalite anlayışımız ile gerçekleştiriyoruz. Müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımımızın bir çıktısı olan kalite anlayışımız sayesinde ürün ve hizmetlerimizin, beklentiyi her zaman aynı standartlarda karşılayacağının garantisini veriyoruz.”

 

SIKI BİR EKİP ÇALIŞMASININ ÜRÜNÜ

Smart Energy olarak güneş enerjisi sektörünün en büyük ve en önemli projelerine imza attıklarını ve yatırımları ile sektörün dinamiklerine yön verdiklerini belirten Borga Karagülle şöyle dedi: “Alanında uzman mühendislik ve saha ekibimizin önderliğinde çatı, zemin ve cephe GES projeleri kurulumlarında çözüm ortağı anlayışımız ile faaliyet göstermekteyiz. Uzman ekiplerimiz GES projeleri ile ilgili tüm planlama, üretim analiz hesaplamaları, uygulama ve santralin şebekeye bağlanması aşamalarında mühendislik ve kurulum süreçlerinde müşterilerimiz için en doğru, en verimli ve fizibilitesi en uygun sistemi sunmayı kendine ilke edinmiştir.

 

Güneş enerjisinin hızlı bir büyüme başarısı göstererek, son dönemde önemli bir yatırım haline geldiğini vurgulayan Karagülle sözlerine şöyle devam etti: “Smart Energy olarak, güneş enerjisi yatırımcılarının tüm ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilecek, maliyetleri aşağı çekerken, verimliliği en üst noktaya taşıyacak panellerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Ürün kalitesi ve müşteri memnuniyeti politikamızla yüksek standartlarda üretilen panellerimiz, yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Tüm endüstri standartlarını aşan ve uluslararası sertifikalara sahip olan MonoPERC güneş panellerimizde, 25 yıllık performans garantisi, beyaz ya da tamamen siyah varyantları ile yatırımcılar için önemli bir seçenek. Silisyum bazlı hücre teknolojisinin en verimli halkası olan MonoPERC, ile hücre içine giren fotonların daha fazla elektron koparmasını sağlarken, birim sıcaklık artışının etkisini de azaltarak yüksek verimlilik sağlıyor. Adıyaman, Elbistan ve Niğde bölgelerindeki GES’lerde de panel yüzeyindeki sıcaklıkların 50 derecenin üzerine çıktığı düşünüldüğünde, performans olarak etkisi daha net gözlenebilecektir.”

 

Karagülle, sözlerini şöyle tamamladı: “Smart Energy’nin bir güneş enerjisi yatırımcısı olarak sahip olduğu tüm deneyimi ve know-how’ı, bu sektöre girmek, bu alanda büyümek isteyen tüm kuruluşlarla paylaşmaya devam edecek.”

Copyright © 2020 | Smart Güneş Teknolojileri - Tüm hakları saklıdır.
Data1