SMART ENERGY YENİ JENERASYON XT PANELLER İLE GÜNEŞ ENERJİSİNDE YÜKSEK VERİMLİLİK SUNUYOR

Ocak 2021
"
Güneş enerjisi sektörünün öncü markası Smart Energy, 166 mm’lik hücrelerle üretilen 9BB yeni jenerasyon 450W’lık XT paneller ile güneş enerjisi santrallerine yüksek verimlilik sunuyor
"

Değer odaklı yaklaşımı sayesinde güneş enerjisi sektöründe üretimden yatırıma geniş yelpazede çözümler sunan Smart Energy, uluslararası standartlarda kalite anlayışı ile fark yaratmaya devam ediyor. Güneş enerjisi sektörünün öncü markası Smart Energy, yaptığı teknoloji yatırımıyla üretimine başlayacağı yeni jenerasyon XT paneller sayesinde güneş enerjisi santrallerinde verimliliği optimize ediyor.

 

Üretimden kuruluma tüm süreçlerini maksimum performansa dayalı planlayan Smart Energy, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları kapsamında teknolojiye yatırım yaparak 2020 yılının son çeyreğinde Türkiye’nin ilk 166 mm’lik 9BB 450W’lık güneş panelinin üretimine başlıyor.

 

Yeni jenerasyon XT paneller ile müşterilerine daha küçük alanda, daha verimli ve efektif çözümler sunan Smart Energy, bu ürünü sadece monofacial değil, bi-facial olarak da müşterilerine sunacak. Böylece panelin arka yüzeyinin de katkısı ile toplamda elde edilebilecek güç, albedoya (yüzeyin yansıtma kapasitesi) bağlı olarak 450 W mertebesinin üzerine çıkabilecek.

 

Smart Energy, 1000 MW üretim kapasitesine sahip fabrikasında sektörün gereksinimleri doğrultusunda yeni üretim hattı yatırımları yapıyor. Tüm hatlarında yeni nesil teknolojilere yer vererek, süreçlerin optimum düzeyde verimlilikte yürümesi için üretimden kuruluma değer mühendisliği anlayışı ile çalışıyor. Bu anlayış ile performans, kalite ve maliyet üçgenini mükemmelleştirecek bir mühendislik stratejisi geliştirerek güneş enerjisi sektörüne değer katan bakış açısını ortaya koyuyor.

 

TÜRKİYE’NİN İLK 166 mm’LİK HÜCRELERLE ÜRETİLEN 9BB PANELİ

 

  • Yeni jenerasyon XT paneller, hem multi busbar (MBB) hem de half-cut olması sayesinde elektriksel kayıpları minimuma indiriyor.

 

  • 450 W’lar mertebesinde standart güç çıkışı olan paneller, half-cut yapısı sayesinde gölgelenme kayıplarının etkisinin azalmasını sağlıyor ve saha verimliliğinin artışına olanak tanıyor.

 

  • Panellerde busbar mesafelerinin kısalması ile oluşabilecek mikro kırıklar, panellerin güç düşümü üzerindeki etkisini düşürüyor.

 

  • Yeni jenerasyon XT paneller ile dış etkenlerden ötürü oluşabilecek problemlerin etkisi azaltılıyor. Bu sayede Smart Energy müşterilerinin yatırımları, panel dizaynı ve teknolojisi aşamasında korumaya alınmış oluyor.

 

Copyright © 2020 | Smart Güneş Teknolojileri - Tüm hakları saklıdır.
Data1