SMART ENERGY VE SUMEC ORTAK GİRİŞİMİ BİNGÖL’DE 23 MW’LİK GES KURACAK

Ekim 2020
"
Güneş enerjisi sektöründe birlikte daha kalıcı adımlar atmaya karar veren Smart Energy ve SUMEC, Türk güneş enerjisi sektöründeki konumlarını güçlendirmek amacıyla bir ortak girişim şirketi kurdu. 2011 yılından bu yana Smart Energy ile iş birliği içinde olan SUMEC, Türkiye’de doğrudan yatırımcı olmaya karar vererek Bingöl’de Smart Energy tarafından kurulumuna başlanan 23 MW’lık GES projesinin yatırımcısı oldu.
"

 

 

Smart Energy ve SUMEC, güneş paneli üretimindeki stratejik ortaklığını GES yatırımı ile yeni bir boyuta taşıdı. Panel üretiminin yanı sıra Türkiye’nin önemli GES yatırımcılarından biri olan Smart Energy, güneş enerjisinde dünyanın en büyük firmalarından biri olan SUMEC’i yatırımcı olarak Türkiye’ye kazandırdı. 

 

Güneş enerjisi sektöründe Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Smart Energy ve Çinli dev şirket SUMEC, kurdukları stratejik ortaklık sayesinde 2017 yılında Gebze'de FV panel üretim tesisinin kurulması ile Türkiye'de yeni nesil güneş paneli üretimi gerçekleştirmeye başlamıştı. 2011 yılından bu yana Smart Energy ile iş birliği içinde olan SUMEC, Türkiye’de doğrudan yatırımcı olmaya karar vererek Bingöl’de Smart Energy tarafından kurulumuna başlanan 23 MW’lık GES projesinin yatırımcısı oldu.

 

Küresel ve kapsamlı temiz enerji çözümleri doğrultusunda yapılan iş birliği ile her geçen gün iş ortaklıklarını büyüttüklerini ifade eden Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, SUMEC gibi dünya devi bir firmayı yatırımcı olarak Türkiye’ye kazandırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, şu bilgileri verdi: “SUMEC grubuna bağlı Phono Solar ile 2015 yılından bu yana iş birliği halindeyiz. Birlikte panel üretimi ve satışı konusunda çeşitli Ür-Ge projeleri hayata geçirdik. Gebze’deki fabrikamızı kurarken stratejik iş birliğimizi geliştirerek, ülkemizde Phono Solar ve Smart Solar markalı yeni nesil güneş paneli üretimini başardık. Smart Energy ve SUMEC iş birliği ile üretilen ürünler, Bloomberg New Energy Finance (BNEF) tarafından organize edilen bağımsız kuruluş DNV-GL tarafından yapılan testlerde ‘Top Performer’ ödülü alarak 2016 yılının en iyi ürünü seçildi. Güneş paneli üretimindeki başarımız, SUMEC ile olan iş birliğimizi daha da ileriye taşıdı. SUMEC ile güneş enerjisi sektöründe daha kalıcı adımlar atmaya karar vererek, kurduğumuz ortak girişimin ilk meyvesi Bingöl’de geliştirip, kurulumuna başladığımız 23 MW kapasiteli GES projemiz oldu. Bu ortaklığın hem bizlere hem de ülkemize önemli katkıları olacak. Dünya devi bir grubun yatırımcı olarak Türkiye’ye gelmesi sektörümüzün gelişmesi açısından çok önemli bir gelişme. Ayrıca, Smart Energy ve SUMEC Grubu, ortak girişimleri ile Türkiye’nin yanı sıra Avrupa pazarında yenilikçi ve yüksek verimli güneş panellerini pazarlama şansını artıracak, kazanan yine Türkiye olacak.”

Copyright © 2020 | Smart Güneş Teknolojileri - Tüm hakları saklıdır.
Data1